De behandeling

Trimmen is een algemene verzamelnaam voor de vachtverzorging. Er bestaan vele soorten vachten en elk type vraagt om zijn eigen trimtechniek, zoals plukken, effileren, knippen, scheren en ontwollen.

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u de hond enkele uren afstaan. Dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk. Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder de hond wordt. Het moet toch gebeuren en uw hond is in goede handen. Houd het afscheid dus kort.

In overleg met u wordt gekeken naar de juiste behandeling. Dit is allereerst afhankelijk van de conditie van de vacht. Daarna wordt naar de vachtstructuur gekeken. Welke behandeling wij ook adviseren, knippen van de nagels en het schoonmaken van de oren horen er altijd bij (en tanden reinigen, mits de hond dit toelaat).

Uw hond wordt op de trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. De vacht wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd, daarna wordt uw hond, afhankelijk van het vachttype, eerst gewassen en dan getrimd.

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond vaker dan anders gaat schudden met zijn kop of lijf, uw hond moet even wennen aan het gevoel van zijn nieuw uiterlijk.

Omdat er enkele uren aan uw hond is gewerkt, is het niet vreemd dat hij na een trimbeurt moe is.

Als u bedenkt hoeveel tijd er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen.

Wat kunt u zelf doen aan vachtverzorging?

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de baas. Komt u gerust eens lang voor advies!

Voor vragen over welke borstel of kam het beste is en wat de beste manier van borstelen is kunt u langskomen bij de trimsalon.

Mocht uw hond vlooien hebben, dan ben ik helaas genoodzaakt 5 euro extra in rekening te brengen i.v.m. een ontvlooibehandeling.

Behandeling uitsluitend op afspraak!

Betaling via pin mogelijk.

Wanneer u vragen heeft over de verzorging van uw hond kunt u altijd bellen!